Du är tillbaka


Glad påsk!

Jag är sämst på att blogga och lägger bara upp bilder på mig själv. Fan. Men ville ju bara säga gla' påsk på er! Kanske kommer upp en liten video imorgon. Vem vet. Kramiz


Äntligen påsklov

Igår skrev jag klart min vetenskapliga samhällsanalys. Fyfan vilken lättnad. Frida sov hos mig och vi gick en rejäl powerwalk idag. Nu har vi precis bakat en glutenfri kaka åt mamma och druckit kaffe. Precis som ett lov ska börja. Gött!


Pluggisen #1

Pluggat hela dagen. Verkligen hela dagen. Nu ligger jag utmattad i sängen. Imorgon gör jag ett bra inlägg(äntligen). Puzzzz


Skola

Skola är kul och jag vet inte vad jag ska blogga om.


Star for life

Denna veckan har vi temavecka på skolan, vi ska samla ihop pengar åt Star for life. Flätar massor av band. Är PRO nu.


Rektum

Idag bokade jag tid för septum! Ej i rektum som jag skrev som rubrik. Wiho!


Funkis på p&l

Fick precis ett mail från peace&love, jag och Frida ska vara funktionärer där i sommar, är så himla taggad?!


No filter is da shit

En timme i vårsolen ger resultat. Jag = får fram mina asiatdrag = pigment. Äntligen. Inget fel på att va lite ljusare, men jag föredrar mig själv i den mörkare tonen. Gul alltså. Ätit våfflor och köttbullar, så nu när jag rulla till skolan. Tjing!


Hurtiga Karin

Var uppe med tuppen idag, ska fortsätta med mitt pluggande, även idag. Tog mig ut trots min negativa syn på livet, på en powerwalk runt skärhamn. Jag är grym. Nu blir det att stenplugga resten av dagen, kul! Hej!


Oh happy day!

Bild tagen från min instaG. Älskar att gå ute i solen *myyyyys* 
 
Sedan gillar jag att man kan se rätt hipp ut med lite effekter på sina bilder. Egentligen ser jag nog ut som en blåslagen minigris på denna bilden, men vips, med lite effekter så såg jag helcool ut. NAJS. Utseendet är allt. ALLT. Eller? Lurig jag är.

Incestfestcollage. Ain't no master.

Skapade ett incestfestcollage. Hittade massor av fina plagg och prylar.
Vill ha allt. Tur att jag är rik. Så rik. Eller?
 

Jag är ingen master på photoshop, så jag skapade detta collage på www.polyvore.com , skitlätt!

Pluggkarin

Efter en timmas powerwalk är jag back on track igen. Suttit med mitt samhällarbete i x antal timmar nu, givande. Otroligt viktigt och intressant arbete men även väldigt krävande. Men såhär kan man ju också tillbringa lördagen!


Tjockis-deluxe

Igår åt jag godis. Chips. Drack cola. Vad åt jag till frukost? Godis. Men lunch då? Godis. VAD ÄR MITT FEL?! Socker


underbara jag

*hÄr siTteR jaG o mYseR*

Ha en fin fredag!


FaB liFe

Älskar att städa?! Dammsugit mitt rum 3 gånger nu. Idag. Kliniskt rent <3

Skickade även in en artikel om Axelsons gymnastiska institut, och den kommer komma med i en hälsotidning, Woop Woop! Journalisten Karin här då va!


Incest-dress

Peeeww.. Sitter äntligen på bussen efter en inte så lång men intensiv skoldag. Mötte upp min vapendragare Frida för lite fönstershopping. Vi hittade de ultimata incestdressarna. Underbart. Nu på bussen mötte jag en klasskompis och jag frågade henne hur de gick( idag), och framför mig står de en man som lyfter upp sin väska på hatthyllan och han vänder sig om, ler och säger "bra". Började skratta.. Stackars man.. Sorri for parti rockin'


Justeja!

Idag ringde det lokala muséet och bad mig komma på arbetsintervju. Tänk om jag får jobb på ett konstmuseum. Deep. Hittade även denna fina dikt idag.


Godnatt


SD och Jimmy Jansson

Ja, så vad har Jimmy Jansson och SD gemensamt? Jag lyssnade på ett par elever från andra skolan dag, i matsalen. De diskuterade valet 2014 och pratade om Sverigedemokraterna. "Jimmy Jansson 2014 säger jag bara" sa en grabb. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.


Inom ett halvår..

Ska jag:

*skaffa körkort (augusti förhoppningsvis)
*fylla år (49 dagar kvar)
*åka till New York (augusti)
*skaffa septum(49 dagar kvar)
*förhoppningsvis jobba

Kommer säkert bli såhär istället:

*skaffar moppekort
*åker till Estland
*tar hål i ögonbrynet
*fyller år och börjar röka

Typiskt mig.


Det kommer aldrig va över för mig

Hoppas att ni alla har hört Håkan Hellströms nya låt?! Så otroligt bra, från första stund ?! Minns när jag och Frida gick i sjuan/åttan och hade på Håkan repeat om sommarkvällarna. Tror även att vi hade Håkan på repeat när jag målade en traktor på Fridas rygg, och hon lutade sig mot väggen. På tapeten. Det blev en traktor på väggen. (förlåt Anna, de var i ditt rum)

Eller gångerna jag och Frida suttit på taket i Henån. Eller haft kundvagnsrace, som även finns på youtube.... Men de är en annan historia. Förövrigt så vill jag ha sommar NU.

Idag är det pannkakor i skolan, och det gör mig glad.


Buz

Du sitter på bussen. Den är nästan full. Du har en bra plats med bra fönstersikt. Bussen stannar vid en hållplats. En kvinna/man kommer in och sätter sig bredvid dig, på din väska. Med sin röv. På dina grejer. Säger inte ursäkta eller ber dig flytta på dina saker. Nejnej. Hen sätter sig på dina saker, nöjt. Hen gottar ner sin stjärt bland din väska och jacka, brer ut sig lite extra och andas ljudligt hela vägen hem.
True story


New year

Trött på killar. Män. Pojkar. Grabbar.

Får va kär i Josephine istället. #lesbianforever #swag #yolo

Jag slutar aldrig förvånas över människors beteenden, hur respektlösa människor kan vara. Jag tycker synd om de människorna som är så osäkra, att de klankar ner på andra. De försöker se andras brister och fel utan att tänka på sina egna. Vi borde respektera varandra. #truestory #varförallataggar?


Kisståget mot Skee

Sitter på tåget hemåt och lyssnar på en man som kissar hårt och ljudligt i toaletten bredvid mitt säte. Valde kanske inte den bästa platsen insåg jag nu.
Är påväg hem från skolan lite tidigare pga magont


Fyller ju år snart, såatteee.....

 
Slängde ihop ett collage... hade inte skadat att få dessa grejjer i födelsedagspresent.
Lite blandat från Marc By Marc Jacobs, YSL och Chanel. Standard.

Klockor <3

Alltså, klockor. 
Aldrig varit en klock-fantast, men nu... nu måste jag ha en klocka. 
Ovan ser ni mina tre favoriter, skicka hem dom till mig tack. Fyller ju år om 53 dagar.
(från Michael Kors)

Blandat från INSTA-G

Dagens ansikte, väntandes på bussen. Som aldrig kom.
 
Skärhamn förra helgen. Powerwalk 4-lajf.
 
Redig snusfylla på lektionen (*Watch out, we got a badass over here* :pPp)
 
*StAjLaDe* Danielle inför en phootoooshooot
 
 
 
Bild tagen idag - 16 år. 
 
Nu kan jag inte blogga mer, är så upptagen hela tin'.
Måste pilla i naveln nu, tjing!

MiN hElG

Denna helgen har jag:
 
*Vaknat upp till solsken
*Ätit jordgubbar ute på altanen
*Varit på spa
*Druckit champagne 
 
 
 
 
 
 
 
 
...........................Eller så var det såhär:
 
*Varit förstoppad (true story bro)
*Endast ätit en tacos (pga förstoppningen, bra info)
*Städat toaletten
 
 
 (städa toaletten har ingenting med min förstoppning att göra...) true story.
Bästa helgen <3
 
 
 

My crib


 
Tog några bilder på mitt rum idag (efter städning). Guuuu' så vackert. 
 

Säsongens trend

Denna säsongen ska jag satsa på lösa skinnskor med ostabil klack. Sa Frida nöjt. Ni kan ju tänka er vad jag fick upp för bild i huvudet. Det hon menade var ett par liknande Acne Pistols skor. Bra beskrivning.


Pizzahäng

Ikväll träffades dancedivas för pizzahäng hos Frida. Jag slog på stort och beställde en kebabpizza med pommes... KaloribombGillar mina bruds mest btw.


Lång dag. Fredag

Sitter i fotostudion och assisterar Josephine, snart kommer Frida och Julia. Fick mig även en go snusfylla. Woop Woop!


Skilsmässor

 

Sverige har den högsta procenten på skilsmässor i världen.

Varför?

 

Enligt statistik och undersökningar så har Sverige blivit mer jämställt och en kvinna är inte lika beroende av en man eller annan försörjning som hon var förr i tiden.

Nu finns förskolor bland annat, då behöver inte kvinnan stanna hemma, och vara hemmafru, som det kunde vara förr i världen.

Kvinnan var hemma med barnen, lagade mat och städade huset. Mannen tjänade pengarna och ”hade hand om sovrummet”.

Men det är 50 år sedan, vi lever i 2000-talet och människor ifrågasätter skilsmässor.

 

En kvinna ska ha ett jobb som vilken annan människa som helst. Hon ska tjäna sina egna pengar och ska inte behöva en man/kvinna för pengasyfte.  Det ska inte finnas några debatter om jämställdhet, det ska vara en självklarhet. Vi ska inte behöva ha ett feministiskt parti som stödjer jämställdhet, det ska vara en självklarhet.

Varför kan inte vi på 2000-talet gå framåt och behandla könen lika?

 

Sedan är det inte en självklarhet att kunna skilja sig.

I vissa länder har kvinnor tyvärr mindre rättigheter än män, att bestämma över deras egna liv, och kan därmed kan där med inte ta ut en skilsmässa.

Indien är ett gott exempel på tvångsgifte, och har därmed den lägsta procenten i världen på skilsmässa, kanske på grund utav att många tjejer och killar gifts bort i ung ålder, då de inte har rättigheter att ta egna beslut.

 

Förr i världen var det en självklarhet att gifta sig, och det har funnits med i de flesta kulturer under en lång tid. Men världen är påväg framåt, och jämställdheten mellan kvinnor och män höjs.  Men vi är inte där än.

Vi är inte längre beroende av en partner för pengasyfte, vi blir nyfiknare, äventyrligare och många är kanske inte intresserade av giftermål.

Självklart förstår jag de människor som ser giftermål som "en stor händelse i livet" och jag respekterar det. Men sedan tycker jag att de kan försöka respektera de som faktiskt inte vill gifta sig, de som vill ha ett "vanligt förhållande".

Jag är själv ett "skilsmässobarn" och jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig hade velat se mina föräldrar bli ihop igen. Människor skiljer sig av en anledning, och blir sedan starkare. 

För mig är ett giftermål bara ett pappersbevis på ett livslångt förhållande, med vissa regler. Men tycker även att det är jättevackert att kolla på bröllop, och jag förstår varför vissa människor vill gifta sig. 

Men hur kan människor inte förstå att en stor del av skilsmässorna beror på självständighet och jämställdhet.

Vi lever inte på 30-talet och det är inte skamligt att inte gifta sig.


Rythm on the tram

*untz untz*, de ljudet kanske ni känner igen? Kanske känner ni igen det från 'tunga' partylåtar? :P
Untz är ett välbekant läte, oftast kommer lätet smygandes på spårvagnen där Jocke 15 år lyssnar på "sweetest ass" och gungar med huvudet i takt och stampar i takt med ena foten.

Nåväl, läckande hörluren kan vara otroligt kul. Tycker jag. Godnatt.


Dancing Queen

 
 
Tjena!
Onsdag idag dåva, Lasse Stefanz i hörlurarna och har redan på mig buggskorna. Dans på laneloge idag med brudarna. Men innan buggen blir det körv me' mos på Henån-Grillen, och lite sladd i rondellen. 
Kram från Karina *-<3-*
 
 
Nä tyvärr stämde inte det ovan, ska ej på bugg idag. Men kanske en annan dag. Frida är du på?

Pimp

"Frida, vi måste börja lyssna på tyngre hiphop" 

Karin 7 år

Kommer ihåg denna kepsen otroligt väl. Beställd från h&m's katalog. Min syster Anna hade en likadan fast svart. På denna bilden skulle jag börja ettan om jag minns rätt. Jag förstod inte riktigt att håret skulle vara utanför kepsen. Men att se ut som en champinjon är också fint.


MoDeL fOr liFe

True model som jag är agerade jag färgmodell för L'Oreal idag, for real. Visst fick jag till en bra bild?


Tja kompisar

Idag lanseras bloggen... Är nervös.


För der du ger, får du aldrig tillbaka

 
Du ger kärlek till någon, du blir som en ny karaktär, som svävar på moln i en overklig värld.
Du bygger ditt liv runt någon annan. 
Delar dina problem med någon.
Skapar nya minnen.
 
Men vad händer när allt försvinner?
 
Vart ska din karaktär ta vägen?
Du får göra dig av med en del av dig, som funnits där ett långt tid. 
Du är inte dig själv.
Du får bygga upp en ny karaktär som skyddar mot gamla minnen, gamla stunder, gamla känslor.
Bygga upp en mur och aldrig kolla tillbaka.
För det du ger, får du aldrig tillbaka. 

Neon, neon. Dumma neon.

Neon. Äntligen något som stör mig. Kan verkligen inte förstå det fashionabla med att se ut som en reflex. Det gör till och med ont i ögonen att kolla på alla dessa neonplagg. Inte bara för att de är hemskt för synen utan även för att de gör ont med de otroligt starka neoniga färgerna i mina stackars asiatögon.


Poeten

Jag är en poet.

Vi skulle skriva en dikt utav substantiv och verb ur en låt, de var faktiskt svårt.


Kasta min faders piano genom skogens fönster, genom berghällen och stränder.
Jag frös vid ditt fönster när jag tänkte på din skönhet.
Dörren stod på vid gavel, men du kom aldrig.
Aldrig fick jag möta dig igen, inte ens vid molnen.
Jag trodde jag sett dig, ditt skimmer.

Dörren står fortfarande på vid gavel,
Aldrig får jag se dig igen.
Här står jag och fryser vid ditt fönster.


BUSSCHAFFISEN KARIN

Ända sedan jag var 13 år har jag tjatat och tjatat om att få övningsköra. Ungefär 5 år senare gör jag det äntligen(!). Man får ju börja övningsköra när man är 16 år, men jag... var lite lat. Nu är jag igång och jag kör som ett PrO. Inte för att skryta men.... Idag körde jag på 5:an i 100 km/h. Vet inte om mamma kollade på hastighetsmätaren just då, och tur var väl det. Funderar på att bli busschaffis nu, så jag får köra bil hela dagarna. Eller ja, buss. Hade passat mig perfa.