Måla en gåva

Idag målade jag färdigt en tavla till min morfar. Han har varit svårt sjuk under en lång tid, så tänkte att en tavla skulle pigga upp honom. Det föreställer en duvhök. Den är inte perfekt men den duger. Måla är det enda jag orkar med nu när jag är sjuk.


Att vara Hipster eller inte vara, det är frågan.

Vet inte om ni har tänkt på de, eller om det är jag som är ute och cyklar. Men följer en del "hipsters" på instaG. Och man kan ju se vad människor på instaG gillar för bilder, och oftast gillar "hipsters" bara "hipsterbilder", fattar ni vad jag menar? En bild på en katt med mustach, en kille som röker inomhus med en stor hatt och en stjärna under ögat, en bild på en tatuering som föreställer en triangel. Ni fattar (?).
Skulle en "hipster" kunnat vara vän med en "fjortis" tex? Eller en vanlig "normal" tjej? Jag vet inte riktigt, eller jo de är väl klart... Det känns ju som många hipsters (orkar inte göra citiationstecken mer) bara umgås i kretsar där de finns hipsters. "Alla" ska ha färgade utväxter i roliga färger, krullar i luggen, ledsna miner, blurriga bilder och de ska alla gilla katter. Förstår inte grejen med katter. Iallafall! Det är ändå roligt att tänka på. OCH kan en hipster kalla sig själv hipster? ÄR inte det lite o-hipstrigt? VAD TYCKER NI?
 
Hittade en lite rolig bild på GOOGLE när jag sökte på "hipster".

Min Idol

Zooey Deschanel. 
Min idol. 
 
Hon är en otrolig skådespelerska, sjunger och driver en websida för tjejer, där hon tar upp politik, nyheter, kläder, recept mm. (HelloGiggles.com)

Hon verkar vettig och är enligt mig den bästa skådespelerskan vi har. 
 

I måndags på ett kafé..

 
I måndags fikade jag och Frida på ett kafé i stan. Tror jag fick något slag av tourettes när jag satt där. Helt plötsligt ropade jag SLIDA! Ja... det blev rätt stelt efter det. MEN VAFAN. Man får ju bju' på sig.

Ifall jag gifter mig någon gång.....

 
Börjar planera mitt egna bröllop nu. Med mig själv. 

SPORTY HEELS CAN BE FAB

 
Min bloggkollega Frida (www.incestfest.blogg.se/frida) skrev ett inlägg om att hon verkligen hatade "Sporty Heels" och kan verkligen inte hålla med.
Sen finns det kanske lite fulare/finare sporty heels, men de "allra nyaste" tycker jag är fräsiga. 
 
 
Kolla bara dessa "sporty heels" från ZARA (bild lånad från kenzas.se).
TÄNK KOMFORTEN FRIDA! Mjuka, sköna skor. Vem vill inte ha de?

Det bästa med att va förkyld

Man kan mixa olika maträtter/drycker utan att de smakar någonting. Smaklöst tycker nog vissa av er! Men jag har ju ingen smak, när jag är sjuk. Ha ha.

Man känner ingen lukt när man sitter och klämmer på toan. Så man kan inbilla sig att de luktar rosor.
&
Det är okej att "råka" torka i näsan med tröjärmen.

*mystisk kaffeälskare*


Wrroommm wroooom!

Visst är det härligt att ha kompisar. *pOeTeN*
Helgen min har bestått utav lek och stoj med Ida (xD). Även klämt in lite övningskörning. Är otroligt förvånad över min talang att köra bil. Tredje gången jag övade, och jag körde som en racerförare. Wrroom wrooom!
Kanske borde bli truckförare istället för socionom....?


Do not sära around me

Vet inte om ni tänkt på de, men det finns otroligt många människor som sitter med särade ben på bussen, inte nog med att de tar upp 1.5 säte, de sitter dessutom isär med armarna. Där sitter jag inklämd med ansiktet mot rutan och benen hoppressade. OCH inte nog med de. De där människorna tar sig även friheten att andas med öppen mun, med morgonandedräkt. På mig. Fyfan för mänskligheten ibland.


Ett värld utan djur

Jag läste nyss ett oroväckande inlägg som Tyra skrivit. Det handlar om utrotningshotade djur på vår jord. Om 30 år har de flesta utrotningshotade djur dött ut. Djur som elefanter, lejon, tigrar, noshörningar och flodhästar. 
 
"Idag finns det ca 1,2 miljoner olika djurarter på jordens yta, av dem utrotas 45 000 arter varje år. Kan ni förstå? Fyrtiofemtusen arter??? I Sverige finns det ca 63 000 tusen arter så på 1,5 år skulle sveriges alla djur vara utrotade om det hände här. Tänk hela Sverige utan djur…" Skriver Tyra Sjöstedt. 
 
Det sjuka är egentligen att vi människor bidrar till utrotningen, genom att stödja olika shower med djur, ta bilder med apor i koppel, klappa och ge betalt för instängda djur. Det blir en större efterfråga om vi fortsätter, och djurplågarna fortsätter tortera oskyldiga djur. Allt för att vi ska få en bra bild med en apunge. 
 
Sedan finns det jägare som är ute efter noshörningarnas horn, elefantbetar och andra delar av djur som är livsnödvändiga för dem. Endast för att någon människa ska få ha lite speciell inredning i sitt hus, eller som "konst". Vi kan motverka att detta fortsätter, genom att stödja orginisationer som tar fast jägare som skjuter utrotningshotade djur, och inte ge betalt för bilder med djur, eller gå på olika shower med djur. 
 
Jag är vanligtvis inte så insatt när det gäller djur, men tänk er en jord utan djur, det skulle skapa en otrolig obalans. 
 

utmaning

Idag ska jag utmana mig själv, ingen facebook och avstängd mobil under kvällen/natten. Första gången jag ska ta min sömn och välmående på allvar. Jag har precis skrivit klart en artikel för skolan och känner mig riktigt nöjd. De senaste nätterna har jag lagt mig för sent, och sovit oroligt, spelat candy crush fram till klockan 3. På natten. 
Men mitt kvällspluggande är ej över, det vankas psykologiplugg och lite Deutsche (Tyska). 
 
Tänker ni mycket på eran sömn?
 
 
Lägger in en bild på en sovande bebis. 

Jag visste inte att solen fanns

I cirka 3 månader har jag och resten av Sverige levt under mörka tjocka moln och regn, men idag såg jag solen. *pOeTeN*

Det gjorde mig glad på riktigt, fick lite d-vitamin och solterapi, i 5 minuter ungefär. Sedan började min bussfärd hemåt.

Idag var det en tjej i min klass som bet på naglarna, och jag har alltid fascinerats över hur människor kan tycka att de är gött att bita på sina naglar (?!). Har försökt ett par gånger men det har inte varit något för mig. Tänker bara på att skruffs som ligger under naglarna, som navelludd, snor, hårbottenskli, ögonbajs och hudrester. Men vem vet, de kanske är gott ändå.

(vill också sitta i ett ägg)


Bio - Beautiful Creatures

Tjosan i trosan! Nu sitter jag i bussen påväg hem från storstan' Göteborg. Jag och Julia har gått på bio, det blev Beautiful Creatures, (vackra varelser, snabb översättning). Den får 5 av 5 korvar. Jag slutar aldrig förvånas över människors konstiga kommentarer och beteenden på biobesök. Idag var det två tjejer/yngre kvinnor som fnittrade värre än min plastsyster Sara som druckit för mycket brusdricka en fredagskväll. Men vad gör de om hundra år! (bifogar en bild från tågresan)


Karin 13 år - Japans underhållare

*cOol GiRl*
Kommer ihåg denna fotosession som jag hade med min syster hemma hos vår pappa för 5 årsedan. 
Josefine (min syster) sminkade mig, och farmor kommenterade "Karin du ser ju ut som en geisha", alltså en Japansk underhållare, man kan ju tolka det på lite olika sätt. Och kanske inte så jättekonstigt att jag såg Japansk ut, har ju lite asiatblod i ådrorna. CHINGCHONG. 
 
 
 
 
 
 
 

VÄLKOMMEN ALLA BARN TILL MIN NYA BLOGG

Välkomna stora som små till min (och Fridas) nya blogg! Vi ska ta er genom vilda galej.