Sommarintervju med Frida

hej frida! Vad gör du i sommar?
Just nu är jag på snusavväjningskollo i södra Bohuslän. Vilket låter fint i tanken men i praktiken innebär att jobba fjortontimmarspass i kassan på en mataffär och bli så uttråkad att jag blivit ännu mer tajt med fenomenet snus. Härligt och jobbigt kan jag sammanfatta det med kanske.

 

Oj det var långa pass, är du aldrig ledig?
Jo, när jag är ledig ligger jag i en plychig utefotölj och bränner huden i mammas sommarhusprojekt och lyssnar på störiga ted gärdestadslåtar alternativt sommar i p1 som tyvärr i 90% av fallen på ett eller annat sätt handlar om folks "relation till bergman". Synd. Längtar tills om 20 år när alla som någonsin träffat denne snubbe är döda så en äntligen kan slippa få samma entydiga personporträtt uppmålat av någon fd "dramatenpersonlighet". Kanske är det dumt av mig att lyssna på programmen, en vet ju vad som väntar. Samtidigt är det ju härligt att ägna tid åt saker som man inte bryr sig om också.

 

Är det sant att du är döpt efter Frida Kahlo?
Nej. Eller ja, hon hade ju namnet tidigare än mig och jag är döpt. Så på så sätt är jag ju döpt efter hen men antar att du inte menade så?

 

Nej inte riktigt, men intressant analys. Blir det många analyser i sommar? 
Haha? "Blir det många analyser i sommar?" Nej. Sover för lite för att tänka alls faktiskt.


Hur påverkar det dig? sömn är viktigt ju!
Jag vet inte riktigt hur mycket det har med sömn att göra men jag blir extremt provocerad av klimakteriekvinnorna (med tydliga charkisvanor) som kommer tillbaka till kassan med en onaturligt flaxande kvittohand. Tomater för 21,06:- står det oftast på kvittot som den välmanikyrerade handen håller i och sen ser man hur handägarkvinnan överlägset öppnar sin spända överläpp och säger att "jag köpte kvisttomater. Du har slått in vanliga tomater."

Man tittar lite på tomatpåsen som ligger framför en och kan kanske se en ensam tvåcentimeters kvist gömma sig om man kisar. "Oj ursäkta jag såg ej att det var kvisttomater" säger man och ler. (Just det här med "le" är något jag inte är så bra på tydligen) (som killar ofta påpekar på tex dansgolv) kvisttomater kostar 19,03:- och så gör man en retur som tar 5 minuter och kvinnan får tillbaka sina två kronor. Och så nickar man inställsamt och säger "ursäkta" men inställsam är man ändå inte, för man ropar inte efter henne fast man ser att hon glömt sin värdighet och självrespekt längst ner på bandet. Trist. "Det gjorde säkert inte så mycket" tänker man sen. "den värdigheten var ändå inte värd så mycket" tänker man och fortsätter sin repetativa fras "Hej hej-var-det-bra-så-tack-vill-du-ha-kvittot-okej-tack-tack-hej-hej" minst trehundra gånger till den dagen. "soliga livet 2015" tänker man säkert också två eller tre gånger innan man stänger kassan, släcker lamporna, råkar stänga av charkiskylen, låser dörrarna. 

 

Men saker som du faktiskt bryr sig om då, finns det sånna? Har du några sommarmål?
Jag vet inte, jag får ofta den frågan ganska ofta, och ja, jag är generellt ganska likgiltig. Men jag har ändå en del intuitioner som jag försöker följa. Förutom mina tidigare beskrivda snusambitioner så har jag också en idé om att skapa drama. Asså drama som i bråk och konflikter med folk man känner. Att mer eller mindre oprovocerat skapa lite sånt o reda ut det sen. Sånt gillar jag som den vidriga person jag är. Tror det får en att utvecklas. Dock kan jag ju vara ärlig och säga att det går sisådär med mina mål just nu. Mycket pga bra målvakter i sverje atm tror jag. Inte säker dock.

 

Syftar du på em-finalen för u21 herrar?
Ja...... Alltså jag såg den och blev sjukt exalterad och har tagit upp samtalsämnet "matchen" i bestämd form flera gånger i personalrummet idag. Oklart beteende.

 


Kommentarer

Skriv:

Vad heter du:
Lägga i minnet?

Din mejl: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad ville du?:

Trackback